home

onze diensten

Specialist in CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap).

Er zijn veel partijen tegenwoordig actief in CPO. Perfect Geregeld onderscheid zich ten opzichte van al deze partijen, omdat Perfect Geregeld tijdens de crisis (vanaf 2010) zich actief is gaan bezig houden met CPO projecten. Door deze waardevolle ervaring is Perfect Geregeld kritisch naar verkopende grondeigenaren, stedenbouwkundige en architecten. Dit alles in de context dat de woningen goede kwaliteit moeten hebben voor een scherp prijsniveau.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) wat is dit?

Door samen met andere toekomstige buren je eigen huis te ontwerpen, ontwikkelen en bouwen doe je aan Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Als CPO deelnemer houd je zelf de 'touwtjes' in handen. Je bent je eigen architect, (project)

ontwikkelaar, aannemer/bouwer. 

Hierdoor bespaar je op kosten. Natuurlijk doe je dit niet allemaal zelf, maar je bent wel beslisser in al deze stappen. Hierbij ondersteund Perfect Geregeld jouw optimaal. We zorgen dat je beschikt over een goede planning, houden je financiële budget in de gaten en geven je tips en trucs.

 

Hoe ontstaat een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ?

Soms is er een groep mensen die al samen een stuk bouwgrond hebben gekocht of willen gaan kopen. Maar het kan ook zo zijn dat je graag zelf je eigen huis wilt gaan bouwen, maar niet weet of andere mensen dit ook in jouw woonplaats willen gaan doen. Dan is het goed te weten dat Perfect Geregeld een groot netwerk heeft van specialisten op dit gebied. Wij weten welke (bouw)grond locaties bebouwd kunnen worden met woningen. Voor de aankoop van bouwgrond is het goed je te laten adviseren door specialisten van Perfect Geregeld, zij weten goed voor je te onderhandelen dat je niet te veel geld betaald voor de bouwgrond.


 

Hoe werkt CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ?

CPO gaat hetzelfde te werk als een professionele projectontwikkelaar, alleen nu zijn de toekomstige kopers van de kavels/huizen de ontwikkelaar. Dit betekent dat de CPO-groep, vaak in een entiteit van vereniging of stichting, zelf de grondlocatie uitzoekt en de grondprijs onderhandelingen voert. [grondverwerving]

De CPO-groep zal de stedenbouwkundige randvoorwaarden en het programma van eisen van de woningen (laten) maken. [bestemmingsplan] Waarna de architect de woningen gaat ontwerpen aan de hand van het programma van eisen en de gesprekken met de CPO deelnemers. [Voorlopig ontwerp, definitief ontwerp, bestek, bouwvergunning]. Vervolgens zullen de CPO deelnemers op zoek gaan naar deskundige aannemers, bouwers [aanbesteding]. Om uiteindelijk de economisch meest gunstige aannemer de droomwoning te laten bouwen [realisatie, nazorg]. Tot slot zal een feestelijke barbecue het eind zijn van de officiële collectiviteit, de opheffing van de vereniging of stichting.  En zal iedereen elkaar al kennen als CPO deelnemer / buren.


Aankoop nieuwbouwhuis

Heeft u uw oog laten vallen op een nieuwbouwhuis dat door een projectontwikkelaar is/wordt gerealiseerd? Ook dan is het de moeite waard om contact op te nemen met Perfect Geregeld. Juist nu zijn er veel kansen om zo’n woning voor een scherpe prijs aan te kopen. Perfect Geregeld kent de markt en de prijzen en kan daarom namens u scherp onderhandelen. Zodat u uw droomhuis tegen een aanzienlijk lagere prijs kunt kopen. Informeer naar de werkwijze.

Aankoop grond

Grond aankoop aantrekkelijker dan ooit. De prijzen dalen en dat biedt kansen om uw droomhuis te realiseren. Perfect Geregeld helpt u bij de aankoop van grond. Zij staat stil bij belangrijke vragen zoals: wat is de waarde van de grond, is de grond schoon en heeft u te maken met bestemmingsplannen? Perfect Geregeld zorgt er dus voor dat u niet te veel betaalt en dat u grond koopt waarop u daadwerkelijk uw plannen kunt realiseren. Zodat u niet wordt geconfronteerd met ellenlange procedures of onverwachte, hoge kostenposten.

Nieuwbouwplannen

Als u een stuk grond heeft, wilt u uw droomhuis realiseren. Samen met u brengt Perfect Geregeld uw wensen in kaart en helpt zij u bij de selectie van een architect of aannemer. Ook ondersteunt zij bij juridische zaken als wettelijke bouwvoorschriften, bouwvergunningen en bestemmingsplanprocedures. Heeft u een stuk grond, maar wacht u al jarenlang op toestemming van de gemeente? Ook dan kan Perfect Geregeld de ideale partij zijn die met een frisse blik de impasse doorbreekt.

Samen bouwen

De trend is dat particulieren de handen ineenslaan om een huis, gebouw of zelfs wijk te realiseren. Met een mooi woord heet dat: collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Door deze vorm van samenwerking wordt uw droomhuis bereikbaar. Perfect Geregeld is thuis in dit relatief nieuwe begrip en coördineert collectieve initiatieven. Een onmisbare schakel die de gezamenlijke opdrachtgevers ondersteunt in hun onderhandelingen met gemeente, aannemers en andere betrokken partijen. Interesse om samen te bouwen? 

Aannemers selecteren

Als u daadwerkelijk gaat bouwen, heeft u wellicht ook de behoefte aan een partij die u helpt bij het maken van de juiste keuzes. Perfect Geregeld zorgt bijvoorbeeld voor een uniforme specificatie, zodat aannemers een offerte uit kunnen brengen. Zo maakt u op basis van dezelfde uitgangspunten een eerlijke selectie. Natuurlijk kan Perfect Geregeld ook voor u de selectie verrichten en de onderhandelingen voeren. Dat scheelt u veel tijd en... geld. 

Bouwbegeleiding

Ook bij de bouw zelf neemt Perfect Geregeld u graag alle zorgen uit handen door middel van optimale bouwbegeleiding. Zij houdt voor u een vinger aan de pols tijdens de bouw en houdt uw budget in de gaten, zodat u bij de oplevering niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het is zelfs mogelijk de bouw van uw huis van A tot Z te begeleiden. U kunt bij wijze van spreken op vakantie, terwijl uw droomhuis vorm krijgt.

Van casco tot droomhuis

Het casco laten opleveren van een nieuwbouwhuis bij een woningbouwproject kan aantrekkelijk zijn. Daardoor bent u in de gelegenheid om uw nieuwe huis helemaal in te richten zoals u dat wilt. Tegelijkertijd biedt het kansen om geld te besparen door zelf individuele afspraken te maken met leveranciers en aannemers. Perfect Geregeld kan hierbij een belangrijke rol spelen. Door de afbouw te coördineren, neemt zij u veel werk uit handen. En door voor u stevig te onderhandelen over de prijzen van sanitair, keukens of bouwmaterialen bespaart u simpelweg geld. 
Algemene voorwaarden © perfect-geregeld.nl
Van der Mondeweg 55
6685 BL Haalderen
T 0481 23 17 47
E-mail info@perfect-geregeld.nl